Ajankohtaista

Neuvova Vantaa -hankkeen neuvontapisteiltä saat neuvontaa Vantaan kaupungin sekä eri viranomaisten palveluissa suomeksi, englanniksi, viroksi, venäjäksi, somaliksi, dariksi, fariksi ja arabiaksi. Monikieliset neuvojat palvelevat Myyrmäen ja Tikkurilan Vantaa-infoissa, International House Helsingissä ja neuvontakeskus Ukraine Help Centerissä...

Vantaan kotoutumisen verkostotapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa torstaina 18.8.2022 Kulttuuritehdas Vernissassa. Neuvoa Vantaa -hankkeen järjestämä tapahtuma toi yhteen vieraskielisten asiakkaiden kanssa työskentelevät toimijat: viranomaiset, kunnan ja kolmannen sektorin työntekijät, vapaaehtoistyötä tekevät sekä kaikki aihepiiristä...

Toukokuun 2022 uutiskirjeesä esitellään muun muassa Vantaalle perustetun Ukraine Help Centerin toimintaa, uudistunut lastensuojelu.info -sivusto ja Diakonissalaitoksen Vamos Vantaan palvelut nuorille aikuisille.


Tietoa Vantaasta Ukrainasta saapuneille

Tälle sivulle on koottu tietoa Ukrainasta Vantaalle saapuville. Kaupunki tarjoaa tulijoille monenlaisia palveluita.

Päivittyvää tietoa Ukrainasta saapuvien oleskelusta ja palveluista Suomessa

Tälle sivulle on koottu tietoa kotoutumistoimijoille.

Ukrainan tilanne: Migrin UKK

Ukrainan tilanne alkaa näkyä myös neuvonnassa, kun esimerkiksi Suomessa asuvat ukrainalaiset kysyvät neuvoa oman ja perheensä tilanteeseen. Migri on päivittänyt usein kysytyt kysymykset Ukrainan tilanteeseen liittyen.

Migri tarjoaa lisäksi neuvontaa puhelimitse.

Lisäksi Pakolaisneuvonta tarjoaa yleisneuvontaa turvapaikka- ja oleskelulupa-asioissa ma-pe klo 10-12 puh. 09 2313 9325 ja sähköpostitse neuvonta@pakolaisneuvonta.fi.