Kotoutuminen

Maahanmuuttajapalvelut, Vantaan kaupunki 


Maahanmuuttajapalvelut vastaa Vantaalle muuttavien pakolaisten ja paluumuuttajien kuntalaisten alkuvaiheen sosiaali- ja terveyspalveluista, palveluihin perehdytyksestä sekä asiakas- ja potilasohjauksesta.

  • Vernissakatu 6, 2. krs, 01300 Vantaa
  • +358 9 8395 0066
  • Arkisin klo 9-14.30
  • maahanmuuttajapalvelut@vantaa.fi

Tsempataan! -hanke

Hankkeen tarkoitus on edistää maahanmuuttajien sosiaalista toimintakykyä, hyvinvointia, ja työllistymistä Vantaalla sekä kehittää tasavertaista kumppanuutta ja vastavuoroista toimintaa Vantaan kaupungin, muiden viranomaisten ja järjestöjen välillä. Hanke tarjoaa matalan kynnyksen monikielistä, asiakaslähtöistä ja kulttuurisensitiivistä asiakasneuvontaa ja tukee asiakkaitaan kaikissa elämäntilanteissa kannustaen siirtymään kohti työelämää ja/tai koulutusta.

Hanke toteutetaan neljän vantaalaisen järjestön yhteistyössä. Kohderyhmänä on yli 25-vuotiaat vantaalaiset maahanmuuttajat ja maahanmuuttajataustaiset vantaalaiset, joiden heikko suomen kielen taito tai puutteellinen suomalaisen yhteiskunnan palvelujen tuntemus ovat hidastaneet palveluiden piiriin hakeutumista ja pääsemistä.

Vantaan venäläinen klubi 

Valeria (suomi, venäjä)

tsemppari@vvklubi.fi/044 948 9220


Hakunilan kansainvälinen yhdistys 

Abdul (arabia, ranska, suomi, englanti)

tsemppari@hakunila.org/044 493 2093


Sahan-seura 

Mubarak (somali, suomi)

tsemppari@sahanseura.net/045 2681 100


Itä-Vantaan somalikulttuuriyhdistys 

Saed (somali, suomi)

saciidqeys@hotmail.com/045 1447 821

Svensk integration i huvudstadsregionen
Ruotsinkielinen kotoutuminen pääkaupunkiseudulla
Integrating in Swedish in the Capital Region

Luckan on kaikille avoin suomenruotsalainen tiedotus- ja kulttuurikeskus. Luckan Integration tarjoaa ammattimaista neuvontaa, mentori-ohjelmia työpajoja ja tapahtumia. Luckan on myös ruotsinkielisen kotoutumisen asiantuntija pääkaupunkiseudulla. 

Luckan är finlandssvenska informations- och kulturcentret fyllt med aktiviteter för alla. Luckan Integration erbjuder professionell vägledning, mentorprogram och ordnar tillfällen att mötas och umgås. Vi är också experter på svensk integration i huvudstadsregionen.

Luckan is a Finland-Swedish Information and Culture Center open for all! Luckan Integration offers professional guidance, mentorship programmes, workshops and social gatherings. We also have special expertise on integrating in Swedish in the Capital Region.

We offer individual advisory appointments, free of charge, and open to all immigrants regardless of their residence permit or immigration status.
Languages: The service is available in English, Swedish, Finnish, Arabic and French.
Book an appointment through our booking system, or visit us during our drop-in times. You can also get advice by email.

Verkkosivut, web-sidor, website: https://integration.luckan.fi/guidance/

e-mail: integration@luckan.fi, phone: 040 485 9636


Näiden toimijoiden lisäksi useat Vantaalla toimivat monikulttuuriset järjestöt toimivat vantaalaisten asukkaiden kotoutumisen tukena.

Klikkaa tästä ja katso lista monikielisestä neuvonnasta järjestöissä!Sivun tietojen päivityspyynnöt sähköpostitse: neuvova@vantaa.fi