Kotivanhemmille suunnatua toimintaa Vantaalla

11/07/2022
Kuva: Sanna Henriksson / Vantaan kaupunki.
Kuva: Sanna Henriksson / Vantaan kaupunki.

Kooste antaa vinkkejä Vantaan palveluista kotivanhemmille, jotka haluavat kehittää itseään, sekä ideoita yhteiseen tekemiseen lasten kanssa.

Olisiko suuntana seuraavaksi esimerkiksi aikuisopiston suomen kielen äiti ja lapsi -kurssi, yhteinen hetki avoimessa päiväkodissa tai henkilökohtaisen osaamisen karoitusjakso osaamiskeskusessa?

Vantaan Lastenliitto ry 

Vantaan Lastenliitto ry on voittoa tavoittelematon lapsi- ja varhaisnuorisojärjestö. Vantaan Lastenliitto järjestää kerho-, leiri-, koulutus-, tapahtuma- sekä iltapäivätoimintaa Vantaalla lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Toiminnan keskiössä ovat osallisuus ja yhdessä tekeminen. Toiminta on kohtuuhintaista ja kaikille avointa, eikä vaadi jäsenyyttä.

Vantaan aikuisopiston suomen kielen äiti ja lapsi -kurssit

Vantaan aikuisopiston järjestämien kurssien kohderyhmänä ovat 0-3 -vuotiasta lasta kotona hoitavat vantaalaiset äidit. Kursseilla tarjotaan suomen kielen opetusta tasolla A1. Opetuksen pääpaino on suullisen kielitaidon ja arjen sanaston kehittämisessä. Ryhmä toimii avoimessa päiväkodissa tai kohtaamispaikassa, lapsille soveltuvassa tilassa. Lapsi voi olla mukana tai äiti voi halutessaan osallistua ilman lasta. Sisarukset saa ottaa mukaan.

Syksyn 2022 äiti ja lapsi -kurssit toteutetaan ajalla 12.9.-16.12.2022, ei opetusta syyslomalla vko 42. 

Ilmoittautuminen verkossa osoitteessa: bit.ly/äitilapsi
Lisätietoa: anni.kalinainen@vantaa.fi / 043 825 0070

Lapsiperheiden avoimet kohtaamispaikat

Kohtaamispaikka on kaikille lapsiperheille tarkoitettu yhteinen tila, jonne on helppo ja mukava tulla. Kohtaamispaikkoja ovat kaupungin avoimet päiväkodit ja asukaspuistot.

Kohtaamispaikassa voi tavata lapsiperheiden palveluiden lisäksi järjestöjen työntekijöitä sekä vapaaehtoisia. Toiminta on maksutonta eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Luetaan yhdessä -verkosto

Verkosto tarjoaa vapaaehtoistyönä lukutaidon ja suomen kielen opetusta maahan muuttaneille, erityisesti naisille, eri puolilla Suomea. Opetus tähtää arjen kielitaidon ja kotoutumisen vahvistamiseen. Ryhmät ovat maksuttomia. Lapset ovat tervetulleita mukaan. 

Lisätietoa: salla.tieva@luetaanyhdessa.fi / 045 8723929

Hyvinvoivat maahanmuuttajanaiset (HyNa -hanke)

HyNa-hanke on Sahan-seura ry:n hanke, joka toimii STEA:n rahoituksella vuosina 2021-2023. Hankkeessa järjestetään toimintaa maahan muuttaneiden naisten hyvinvoinnin, osallisuuden ja kotoutumisen tukemiseksi. Hankkeen kohderyhmänä ovat pääkaupunkiseudulla asuvat yli 29-vuotiaat maahanmuuttajataustaiset naiset, jotka ovat työelämän ulkopuolella.

Hankkeessa järjestetään naisten omien tarpeiden mukaisesti ohjattua ryhmätoimintaa, avointa kohtaamispaikkatoimintaa, infotilaisuuksia, vertaisryhmätoimintaa ja yksilöohjausta. Toimintaan saa ottaa lapset mukaan, ja heille järjestetään omaa tekemistä naisten toiminnan ajaksi.

Hankkeessa toimivat ja lisätietoa:

Faadumo Nur, projektisuunnittelija
faadumo.nur@sahanseura.fi / +358 45 353 8354

Nia Raut, projektipäällikkö
nia.raut@sahanseura.fi / +358 45 353 8355

Vantaan Venäläinen klubi ry

Vantaan Venäläinen klubi tarjoaa monenlaista toimintaa suomen venäjänkielisille:

  • Lapsikerhot yli 5-vuotiaille lapsille: Kaikki kerhot pidetään venäjän kielellä. SQUARE ORANGE -sivuilla (venäjäksi) voi tutustua tarkemmin kurssitarjontaan.
  • Nuorisotoiminta yli 12-vuotiaille nuorille: Tutustu Nuorten Liveen Instagramissa.
  • Asiakasohjaus ja -neuvonta: Venäjänkielinen yksilöllinen tuki pääkaupunkiseudun venäjänkielisille.
  • Senioritoiminta Klubi 50+: Vertaistuki ikäihmisille, säännölliset tapaamiset, kulttuuritoiminta.

Vantaan osaamiskeskus

Vantaan osaamiskeskus neuvoo ja ohjaa vantaalaisia maahanmuuttajia osaamisen tunnistamisessa, kouluttautumisessa ja työllistymisessä. Jos kaipaat apua esimerkiksi työhön tai koulutukseen hakemiseen, oman osaamisen kartoittamiseen, yrityksen perustamiseen tai oman alueen palveluihin tutustumiseen, on osaamiskeskus oikea paikka sinulle. 

Osaamiskeskuksen palveluihin kuuluvat muun muassa selkosuomenkieliset kartoitusjaksot, henkilökohtainen ohjaus ja osaamisen kehittäminen sekä erilaiset työllistymiseen liittyvät teemailtapäivät ja -kurssit.