Matalan kynnyksen neuvontapalvelut

Vantaa-infon yhteystiedot ja aukioloajat

Vantaa-infon toimipisteistä saa tietoa kunnan ja valtion palveluista. Palvelupisteissä voi hoitaa usean eri viranomaisen asioita; saada lomakkeita ja jättää valmiit hakemukset edelleen toimitettavaksi. Palvelupisteissä on tietokoneet asiakkaiden käyttöön sähköistä asiointia varten. Vantaa-infoista saa myös opastusta sähköiseen asiointiin.

Pääasiointikielet: suomi, ruotsi ja englanti

Puhelinnumero: 09 83911

Sähköposti: vantaa-info@vantaa.fi 

Klikkaa tästä ja tarkista aukioloajat ja muut ajankohtaiset tiedotteet Vantaa-infon nettisivuilta!

  • Yleistä koronaneuvontaa vantaalaisille puh. 09 8395 0070
  • Varhaiskasvatuksen asiakaspalvelu puh. 09 8392 9481
  • Business Vantaan neuvonta puh. 09 839 20000


Vantaa-info, Tikkurila

Dixi, Ratatie 11, 2. krs, 01300 Vantaa

Vantaa-info, Myyrmäki

Myyrmäkitalo Paalutori 3, 01600 Vantaa

Vantaa-info, Korso 

Lumo, Urpiaisentie 14, 01450 Vantaa

Vantaan kaupungin digituki

Vantaalla saat tukea verkkoasiointiin ja opastusta digilaitteiden käyttöön. Neuvontaa ja opastusta antavat kaupungin toimijat ja järjestöt. Alla lista muutamasta digitukea antavasta tahosta Vantaalla. 

Katso koko lista ja lue lisää digituesta tästä linkistä!


Asukastilat

Koivukylän, Myyrmäen ja Tikkurilan asukastiloissa on asiakastietokoneita ja voit kysyä tukea asiointiin. Koivukylässä autamme sinua myös henkilökohtaisissa tietokoneongelmissasi. Asiakaskoneilla on mahdollisuus skannaamiseen. Koivukylässä on myös mahdollisuus viranomaisasiakirjojen tulostamiseen.

Nuorten palvelut Ohjaamo

Ohjaamosta saat neuvontaa koulutukseen, työhön tai vapaa-aikaan liittyvien kysymysten kanssa. Tiloissa on asiakaskoneet. Saat asioinnin tukea muun muassa TE-palveluihin liittyvissä asioissa. Voit olla yhteydessä myös chatin kautta. Nuorten Ohjaamo palvelee kesällä sähköpostitse ohjaamo@vantaa.fi.

ENTER ry

ENTER ry opastaa senioreita tietokoneen, tabletin sekä kännykän käytössä ja järjestää tietotekniikkaan liittyviä tietoiskuja (toistaiseksi etänä). Voit lähettää etäopastuspyynnön sivuilta löytyvällä lomakkeella.

Hakunilan kansainvälinen yhdistys ry

Hakunilan kansainvälinen yhdistys tarjoaa maahanmuuttajille neuvontaa ja ohjausta sähköisten palveluiden käyttöön toimistolla sekä etänä puhelimitse tai verkon välityksellä. Opastusta ja neuvontaa sähköisten palvelujen käyttämiseen ja asiointiin annetaan muun muassa arabiaksi, bosniaksi, englanniksi, romaniaksi ja suomeksi. Tarkista muut neuvontakielet alla olevasta yhdistyksen verkkosivulinkistä.

Tsempataan! -hanke

Tsempataan-hankkeen tsempparit tarjoavat neuvontaa yli 25-vuotiaille vantaalaisille maahanmuuttajataustaisille arjen hyvinvointiin, työllistymiseen sekä sähköiseen asiointiin liittyen. Neuvontaa ja tukea eri kielillä ti-pe klo 10-15. Koronatilanteen vuoksi palvelua tarjotaan paikan päällä ajanvarauksella Tikkurilassa, Hakunilassa, Koivukylässä ja Myyrmäessä tai etäyhteyksillä. Neuvontaa annetaan suomeksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja somaliksi.



Sivun tietojen päivityspyynnöt: neuvova@vantaa.fi​​