Vaikuttaminen ja osallisuus

Osallisuuspalvelut

Kielotie 20 C 4krs, 01300 Vantaa


Osallistuvavantaa.fi - osallistu kotisohvaltasi!

Tietoa ajankohtaisista osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista löydät Vantaan kaupungin osallistuvavantaa.fi -verkkosivulta. Sivustolla voit seurata ja osallistua kaupungin hankkeiden ja projektien suunnitteluun. Voit vastata kyselyihin, osallistua keskusteluihin ja seurata sinua kiinnostavia aiheita.


Osallistuva budjetointi Vantaalla

Osallistuva budjetointi on asukkaiden väylä päättää kaupungin rahojen käytöstä tietyn summan osalta. Kyseessä on demokraattinen toimintatapa, jossa talouden päätösvaltaa hajautetaan alueen ihmisille. Vantaalla osallistuvaa budjetointia on aiemmin toteutettu Meidän Korso - Kaikkien Korso -hankkeessa vuosina 2018-2019. Vuonna 2020 syksyllä käynnistyvät hankkeet Meidän Martsari ja Meidän Hakunila. Tutustu käynnissä oleviin hankkeisiin Vantaan osallistuvan budjetoinnin alustalla.


Anna palautetta

Palautetta voi antaa kaupungin palveluista, toiminnasta ja päätöksenteosta palautepalvelussa


Tee kuntalaisaloite

Vantaa on mukana valtakunnallisessa kuntalaisaloite.fi -verkkopalvelussa, jossa voi tehdä kuntalaisaloitteita sekä kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita.


Seuraa päätöksentekoa

Päätöksentekoa voi seurata pöytäkirjoista ja Vantaa-kanavalta, sekä olemalla yhteydessä luottamushenkilöihin.


Tilaa alueellinen uutiskirje

Haluatko tietää mitä alueellasi tapahtuu? Tilaa alueellinen uutiskirje suoraan sähköpostiisi. Kuukausittain ilmestyvät uutiskirjeet kokoavat eri alueiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, kaavoitus- ja kehittämissuunnitelmia sekä tapahtumia.


Sivun tietojen päivityspyynnöt: neuvova@vantaa.fi